SASTOJCI ZA SLADOLED OD ČOKOLADE: - 200 g tamne čokolade - 5 žumanaca - ½ šoljice šećera - 500 ml mleka PRIPREMA:
1. Tamnu čokoladu otopite na pari.
2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca, lagano dodajte mleko i mešajte.
3. Smesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.
4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.
5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.
Prijatno!