Mađarski specijalitet

Rigojanči: Torta sa debelim filom od čokolade kojom svaka domaćica može da se pohvali! (RECEPT)

Jedna od najukusnijih poslastica iz Mađarske...

Recepti 16.05.2018. - 20:03h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 12 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika šećera u prahu
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 250 g putera
  • 200 g čokolade za kuvanje

 

Uputstvo:

 

Kora: Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa.

 

Potom umutiti 6 belanca i 1/2 dodati u prethodno napravljenu masu.

 

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni.

 

Fil: 250 g putera sa 8 kašika šećera u prahu, 6 žumanaca i 200 g rastopljene čokolade umutiti. Tome dodati umućenu polovinu snega od 6 belanaca.

 

Na ohlađenu i izvađenu koru iz pleha preliti ceo fil i posuti kakao ili ukrasiti po želji.

 

Prijatno!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...
*/ ?>