Mađarski specijalitet

Rigojanči: Torta sa debelim filom od čokolade kojom svaka domaćica može da se pohvali! (RECEPT)

Jedna od najukusnijih poslastica iz Mađarske...

Recepti 16.05.2018. - 20:03h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 12 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika šećera u prahu
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 250 g putera
  • 200 g čokolade za kuvanje

 

Uputstvo:

 

Kora: Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa.

 

Potom umutiti 6 belanca i 1/2 dodati u prethodno napravljenu masu.

 

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni.

 

Fil: 250 g putera sa 8 kašika šećera u prahu, 6 žumanaca i 200 g rastopljene čokolade umutiti. Tome dodati umućenu polovinu snega od 6 belanaca.

 

Na ohlađenu i izvađenu koru iz pleha preliti ceo fil i posuti kakao ili ukrasiti po želji.

 

Prijatno!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.