Sastojci:
- 300-400gr šargarepa
- 3-4 ljite papričice
- 3-4 paprike
- 1 plavi patlidžan
- 2-3 kuvana jaja
- 800gr grčkog jogurta
- 4-5 čena belog luka
- So, ulje, biber, origano, začinska crvena paprika.
Priprema: Na ulju propržite malo belog luka, sklonite ga iz masnoća pa u to ulje dodajte rendanu šargarepu koju ćete takođe propržiti. Izvadite šargarepu pa tu pržite malo paprika i ljutih papričica. I njih sklonite sa ulja i ostavite da se ocede, pa potom propržite patlidžan koji ste isekli na kockice.
Zatim sjedinite beli luk i šargarepu, so, biber i grčki jogurt. U vatrostalnu činiju slažite sloj sa grčkim jogurtom i šargarepom, pa sloj paprika i patlidžana, a potom opet kuvana jaja, sloj sa grčkim jogurtom i začinima.