Domaća, seljačka cicvara: Ovo su Srbi vekovima jeli za večeru, bili puni energije, a ukus nikad bolji

Cicvara je uvek najbolji izbor za večeru

Recepti
18:32h Autor:
Domaća, seljačka cicvara: Ovo su Srbi vekovima jeli za večeru, bili puni energije, a ukus nikad bolji
Foto: Shutterstock

Potrebno:

  • 3 dl mleka;
  • 1 kašika masti;
  • 100 grama kukuruznog brašna;
  • 1 kašika kajmaka;
  • 100 grama pavlake;
  • so
Cicvara, Hercegovačka cicvara
foto: Printscreen Youtube/ Televizija Galaksija 32

Priprema:

U dublji tiganj nalijte mleko, pa stavite mast, kajmak, pavlaku i so. Kada mešavina provri, dodajte kukuruzno brašno ali postepeno. Mešajte dok dodajete brašno. Smesa će se brzo zgusnuti, a treba da izgleda kao puding.

Poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs