Recept za domaće palačinke obavezno sadrži brašno, ali ova zdrava varijanta pravi se bez njega.
Sve što vam je potrebno jesu tri sastojka: banane, jaja i kakao, kao i nešto čime ćete podmazati tiganj i za vrlo kratko vreme dobićete ukusan doručak prepun nutrijenata. Ovako pripremljene palačinke možete filovati po želji, a neodoljive su uz domaći džem. Možete eksperimentisati i dodati malo više kakao praha, cimeta, čia semenke, čokoladni toping bilo šta što će vam učiniti obrok još lepšim.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 3-4 velika jajeta
- 4 kašičice kakao praha
Priprema
Sitno iseckajte banane, pa ih usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte im jaja i kakao, pa nastavite da blendate dok se lepo ne razmuti i ne sjedini.
Zagrejte i podmažite tiganj puterom ili uljem (vrlo malom količinom), pa sipajte kutlačom smesu. Pecite dok se ne stegne i ne dobije zlatnosmeđu boju odozgo, pa okrenite i pržite još malo.