Jela sa pirinčem su sastavni deo svakodnevne ishrane, jer se prave brzo i jednostavno, a mogućnosti kombinovanja su gotovo nepresušne. Ako ste ljubitelj italijanske hrane koja se brzo priprema, onda je ovaj recept idealan za vas.
![Rižoto](/data/images/2023/02/27/12/315087_shutterstock-1718299381_ff.jpg?ver=1720527417)
Ne samo da će vas ovo jelo zasititi, već će vam obezbediti i potrebnu energiju.
Sastojci:
- 200 gr pilećeg filea
- 300 gr pirinča
- 1,5 l pilećeg bujona
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika kisele pavlake
- 100 ml belog vina
- malo maslinovog ulja
- so i biber
- začini po želji
![Rižoto](/data/images/2021/08/05/18/255547_rizoto_ff.jpg?ver=1720527430)
Priprema:
Luk iseckajte na rebarca, pa ga dinstajte na malo maslinovog ulja u dubljem tiganju dok ne omekša. Piletinu isecite na sitne kocke, pa je dodajte u tiganj i dinstajte zajedno sa lukom. Kad je napola gotova, dodajte pirinač, so, biber i začine po želji.
Mešajte sve vreme dok se pirinač ne sjedini sa mesom i lukom, a onda postepeno sipajte pileći bujon i belo vino. Kada pirinač nabubri, dodajte peršun i kiselu pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i poklopite ga.
Posle 10 minuta, jelo se spremno za serviranje.
Prijatno!