Petrovdanska slatka pita od tikvica: Recept koji nas nikad nije izneverio

Slatka pita od tikvica tradicionalno se priprema za Petrovdan, a ovaj recept je proveren

Recepti
Petrovdanska slatka pita od tikvica: Recept koji nas nikad nije izneverio
Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 1kg zrelih tikvica, bundeve ili tikve
  • 6 kašike šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 150g krupno mlevenih oraha

Smesa za premazivanje kora:

  • 3 jaja
  • 200g šećera
  • 200ml ulja
  • 400ml jogurta
  • 2 kesice vanil šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100g griza
  • 500g gotovih kora za pitu

Priprema: Tikvice očistite od kore i semenki i izrendajte. Procedite pa dodajte šećer, cimet i orahe.

Umutite smesu za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, dodati im šećer, jogurt, ulje, vanil šećer, griz i prašak za pecivo.

Tom smesom premazati koru, filovati tikvicama, urolati i staviti u pleh. Kada napunite pleh, pitu pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs