Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako

Kosovska pita je savršeno lagana za pripremu, a ukus je fenomenalan

Recepti
Kosovski propeć - pita kakvoj nema ravne: Ovo je pravo kulinarsko remek delo, a pravi se lako
Kako se pravi kosovska pita?, Foto: Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • 500 gr. brašno
  • 1 kašičica soli
  • 300 ml vode
  • 1550 gr masti ili putera

Nadev

  • 400 ml mleka
  • 5 jaja

Priprema: Umesiti testo od brašna mlake vode i soli. Zatim uzeti masti ili puter i dobro premesiti testo sa tom masnoćom. Ostaviti testo da odstoji, a potom razvući testo i staviti u pleh, a preko staviti drugo testo i dobro umotati ali tako da napravite džep.

napravite džep od testa kao na slici
napravite džep od testa kao na slicifoto: Printscreen/Youtube

Umutiti jaja i melko pa tu smesu sipati u napravljen "džep" od testa. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs