Sastojci:
- 400gr brašna
- 1 kašičica soli
- 200-250gr vode
- 300gr sira
- 200gr masti
- 100ml ulja
- Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni Celzijusa oko 25-30min.
Priprema: Umesite testo od brašna, soli i vode sobne temperature. Dobro umešeno testo podelite na 4 do 5 jufkica. Jufkice stavite na podlogu, a pre toga ih dobro uvaljaljte u masnoću. Pustite ih da se odmore u frižideru oko pola sata, a dobro bi bilo i da ostanu u frižideru preko noći.
![jufka, Burek](/data/images/2025/01/09/14/372071_jufka_ff.jpg?ver=1736431075)
Nakon što su se odmorile, jufkice treba da razvijete na sto koji mora biti mastan. Obilno namažite jufke masti, pa iz rukom razvlačite što više.
![Jufke](/data/images/2025/01/09/14/372072_jufka2_ff.jpg?ver=1736431159)
Ovako razvučenu koru smotajte u na pola pa u kocku i kada drugu jufku razvijete ovako, onu skupljenu jufku stavite na sredinu pa preko nje opet ovu složite.
![Burek](/data/images/2025/01/09/15/372073_jufka3_ff.jpg?ver=1736431260)
Ovako radite sve dok ne potrošite materijal, a potom sve stavite u pleh i pecite. Detaljnu izradu pogledajte u videu: