Sastojci:
- 400gr brašna
- 1 kašičica soli
- 200-250gr vode
- 300gr sira
- 200gr masti
- 100ml ulja
- Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni Celzijusa oko 25-30min.
Priprema: Umesite testo od brašna, soli i vode sobne temperature. Dobro umešeno testo podelite na 4 do 5 jufkica. Jufkice stavite na podlogu, a pre toga ih dobro uvaljaljte u masnoću. Pustite ih da se odmore u frižideru oko pola sata, a dobro bi bilo i da ostanu u frižideru preko noći.
Nakon što su se odmorile, jufkice treba da razvijete na sto koji mora biti mastan. Obilno namažite jufke masti, pa iz rukom razvlačite što više.
Ovako razvučenu koru smotajte u na pola pa u kocku i kada drugu jufku razvijete ovako, onu skupljenu jufku stavite na sredinu pa preko nje opet ovu složite.
Ovako radite sve dok ne potrošite materijal, a potom sve stavite u pleh i pecite. Detaljnu izradu pogledajte u videu: