Posni ili lažni burek: Toliko je dobar, da ćete ga spremati i kada prođu dani posta

Posni burek je toliko ukusan, a opet zdrav da ćete ga praviti i danima kada post prođe

Recepti
Posni ili lažni burek: Toliko je dobar, da ćete ga spremati i kada prođu dani posta
Recept za posni burek od soje i pečuraka, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 500 gr. gotovih kora za pitu

FIL:

  • 3 veća struka maldog, crnog luka
  • 400 gr šampinjona
  • 100 gr sojine ljuspice

Tečnost za kvašenje kora:

  • 400ml. mineralne vode
  • 150ml. ulja

Priprema: U tiganju prodinstajte mladi crni luk, sojine ljuspice i šampinjone. To je fil. Dodajte začine i gotovo je. Zatim napravite tečnost za kvašenje kora, tako što ćete mineralnu vodu i ulje pomešati. Kore kvaiste tom tečnošću i filujte kore, a potom pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs