Grci ovaj hleb pripremaju za prvi dan Vaskršnjeg posta: Nema ništa ukusnije od njega, a sprema se lako i brzo

Grčka kuhinja je jedna od najukusnijih i najzdravijih, a ovaj hleb sa medom je sve što vam je potrebno za 1 dan posta

Recepti
11:46h
Grci ovaj hleb pripremaju za prvi dan Vaskršnjeg posta: Nema ništa ukusnije od njega, a sprema se lako i brzo
Grčki hleb, Foto: Printscreen/Facebook

Potrebno je:

  • 400 grama belog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 5 grama suvog kvasca
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika tahinija
  • 250 ml mlake vode

Priprema: U mlakoj vodi i medu rastopite kvasac. Dodajte brašno, so i tahini. Sve umesite. Ostavite da odstoji. Ravaljajte i premažite sa mlakom vodom i pospite susamom. Pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Grčki hleb
foto: Printscreen/Facebook
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs