Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži

Posni čupavci su jedan od omiljenih slatkiša. Prave se lako, a mogu da stoje i do pet dana na sobnoj temperaturi a da se ne osuše

Recepti
Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Recept za posne čupavce, Foto: Printscreen/youtube

Biskvit:

  • Kora i sok od 1 pomorandže
  • 200 ml gaziranog soka od pomorandže
  • 20 kašika šećera
  • 25 kašika ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 30 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

Preliv:

  • 200 ml soka od pomorandže
  • 200gr šećera
  • sok od 2 pomorandže
  • 250 gr posnog margarina
  • 100 gr posne čokolade
  • 50 gr kakaa u prahu

Pustite da sve proključa i da se se lepo sjedini. Isecite biskvit na kocke, veličine koja vama odgovara. Svaku kocku dobro umočite u preliv pa uvaljajte u kokos. Potrebno vam je 150 do 200 gr kokosa.

Error in getting video.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs