Sastojci:
- 300 g keksa
- 5 kašika mleka
- 180 g maslaca ili margarina
Beli fil
- 450g sira
- 1 krem fix
- 50 ml vode
- 1 želatin (10 g)
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g šećera u prahu
Voćni fil
- 450 g crvenog voća
- 100 ml vode
- 1 želatin (10 g)
- 50 ml vode za želatin
- 4 kašike šećera
Priprema:
Za početak napravite voćni fil. Skuvajte vodu, voće i šećer-oko 10 minuta. Za to vreme pripremite želatin sa 50ml vode i ostavite 10 min. Potom ga otopite, ali nikako ne sme da provri.
Dodajte u skuvano voće i ostavite dok pripremate ostalo. Potom napravite koru/deo sa keksom, u keks dodajte rastopljen maslac i mleko. Utisnite u kalup (26cm), te ostavite u frižider dok pripremate beli fil.
Umutite slatku pavlaku zajedno sa kremfiksom, potom dodajte šećer u prahu i sir. Na isti način pripremite želatin, te dodajte u umućen fil i nastavite da mutite par min. Stavite fil preko keksa, te prelijte sa voćnim filom. Ostavite u frižider preko noći da se stegne, može i na par sati.
Prijatno!
U nastavku saznajte kako da napravite najsavršeniji gulaš:
Bonus video: