Vrhunska

Brza i laka torta s kruškama: Oduševićete se kada je probate, veoma je ukusna i osvežavajuća

Torta sa kruškama je neobična, jedinstvena i preukusna

Recepti
Autor:
Brza i laka torta s kruškama: Oduševićete se kada je probate, veoma je ukusna i osvežavajuća
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g seckane čokolade za kuvanje
  • 90 g maslaca isečenog na kockice
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 90 g mlevenih oraha, badema ili lešnika
  • 3 jajeta
  • 2 mekane, zrele kruške
  • 1 kašika marmelade od kajsija
tart od krušaka
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Kalup obložiti papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 180 stepeni.

2. Na pari otopiti čokoladu (ili u mikrotalasnoj), skloniti s vatre i dodati maslac. Mešati dok ne dobijete glatku masu. Dodati šećer i orahe/bademe/lešnike, promešati. Kad se ohladi, umutiti varjačom tri žumanceta.

3. Kruške oprati i svaku iseći na šest do osam kriški.

4. Umutiti belanca u čvrst sneg i lagano ga umešati u smesu s čokoladom.

5. Rasporediti smesu u pripremljeni kalup i preko složiti kriške krušaka.

6. Kolač peći 40 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne bude suva. Pre sečenja ga ohladiti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs