Volimoooo

Kad ne znate koji kolač da pripremite, napravite koh: Brzo se sprema, a ukus mu je zaista fantastičan

Poslužite kada se ohladi i kada upije sve mleko

Recepti
Autor:
Kad ne znate koji kolač da pripremite, napravite koh: Brzo se sprema, a ukus mu je zaista fantastičan
Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 jaja 5 kašika šećera 10 kašika griza 1 l mleka 5 kašika šećera 2 kesice vanilin šećera

Koh
foto: printscreen/youtube/Deda Miletova Kuhinja

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer, pa mutiti još malo. Dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Ko voli, može dodati malo rendane limunove kore.

2. Pleh podmazati i posuti grizom, pa sipati masu i peći na 200 stepeni 15-20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja od ivica pleha.

3. Dok se kolač peče, skuvati mleko sa šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još tri kašike šećera.

4. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom, nipošto ne sipajte sve odjednom. Poslužite kada se ohladi i kada upije sve mleko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs