Obožavamo ih

Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos

Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert

Celebrities
Autor:
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Foto: Shutterstock

Sastojci: * 3 jajeta * 15 kašika šećera * 1 dl ulja * 1 dl mleka * 17 kašika mekog brašna * 1 kesica praška za pecivo * malo soli

Preliv:

* 250 g čokolade za kuvanje * 250 g maslaca * oko 2 dl mleka

I još:

* 300 g kokosa

Čupavci
foto: Thinkstock

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca sa šećerom i uljem. Dodati mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Ručno dodati šne od belanaca.

2. Pleh 30x30 cm obložiti papirom za pečenje i u njega sipati smesu. Staviti u rernu i peći oko 20 minuta, dok ne porumeni. Ohladiti biskvit, pa ga iseći kocke.

3. Na vatri otopiti maslac i čokoladu. Postepeno dodati mleko. Kad proključa, skinuti s vatre.

4. U duboki tanjir staviti kokos. Kocke biskvita umakati u preliv sa svih strana, ocediti i uvaljati u kokosovo brašno. Ohladiti i poslužiti.

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs