Turski mokri kolač: Starinska poslastica puna čokolade

Donosimo vam najbolji recept za turski mokri kolač.

Recepti
Turski mokri kolač: Starinska poslastica puna čokolade
Foto: Printscreen Youtube/ Mamini.recepti

Sastojci:

Biskvit :

  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • pola čaše ulja
  • čaša mleka
  • 250 g brašna
  • 40 g kakaa
  • 2 praška za pecivo

Peći na 170 stepeni, 15-20 minuta

Mera :

  • Čaša (200 ml)

Preliv:

  • 500 ml mleka
  • 80 g šećera
  • pola čaše ulja
  • 30 g kakaa
  • 100 g čokolade

Priprema:

Biskvit: Umutiti jaja, dodati šećer i nastaviti sa mešanjem. Dodati vanilin šečer, ulje, brašno i kakao pa mešati sve dok nestanu grudvice. Sipati prašak za pecivo. Pleh nauljiti i pobrašnjaviti i sipati smesu. Peći na 170 stepeni oko 15 minuta.

Preliv: Sipati mleko u manju šerpu, zagrejati ga i dodati šečer, ulje i kakao pa sve mešati oko 2,3 minuta. Dodati čokoladu, mešati i pustiti da vri oko 3 minuta. Biskvit iseći na kocke i preliti prelivom.

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs