Sastojci:
Biskvit :
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 2 vanilin šećera
- pola čaše ulja
- čaša mleka
- 250 g brašna
- 40 g kakaa
- 2 praška za pecivo
Peći na 170 stepeni, 15-20 minuta
Mera :
- Čaša (200 ml)
Preliv:
- 500 ml mleka
- 80 g šećera
- pola čaše ulja
- 30 g kakaa
- 100 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Umutiti jaja, dodati šećer i nastaviti sa mešanjem. Dodati vanilin šečer, ulje, brašno i kakao pa mešati sve dok nestanu grudvice. Sipati prašak za pecivo. Pleh nauljiti i pobrašnjaviti i sipati smesu. Peći na 170 stepeni oko 15 minuta.
Preliv: Sipati mleko u manju šerpu, zagrejati ga i dodati šečer, ulje i kakao pa sve mešati oko 2,3 minuta. Dodati čokoladu, mešati i pustiti da vri oko 3 minuta. Biskvit iseći na kocke i preliti prelivom.
Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije