Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta

Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

Recepti
Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • Mera je šoljica od 200 ml
  • 5 jaja
  • 3 šoljice kukuruznog brašna
  • 3 šoljice pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 2 šoljice ulja
  • 3 šoljice mineralne vode
  • 200 g sira
  • 150 g-200 g parizera
  • 2 krastavčića
  • 300 g spanaća
  • 3 kašike ajvara

Priprema:

Umutiti jaja, pa dodati mineralnu vodu i ulje. Lagano promešati i dodati kukuruzno brašno, a potom i pšenično. Posoliti i dodati prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i dodati sir. Smesu podeliti u 3 jednaka dela.

U jednu smesu sipati parizer, iseckane krastavčiće. U drugu posudu sipati spanać, a u treću ajvar.

Pleh obložiti pek papirom. Sipati masu sa spanaćem i ubaciti u rernu na 5 minuta da uhvati koricu, pa preliti drugim delom smese. Staviti opet na 5 minuta, pa preliti trećom smesom i peći oko 20ak minuta.

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs