Sastojci:
- Mera je šoljica od 200 ml
- 5 jaja
- 3 šoljice kukuruznog brašna
- 3 šoljice pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašičice soli
- 2 šoljice ulja
- 3 šoljice mineralne vode
- 200 g sira
- 150 g-200 g parizera
- 2 krastavčića
- 300 g spanaća
- 3 kašike ajvara
Priprema:
Umutiti jaja, pa dodati mineralnu vodu i ulje. Lagano promešati i dodati kukuruzno brašno, a potom i pšenično. Posoliti i dodati prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti i dodati sir. Smesu podeliti u 3 jednaka dela.
U jednu smesu sipati parizer, iseckane krastavčiće. U drugu posudu sipati spanać, a u treću ajvar.
Pleh obložiti pek papirom. Sipati masu sa spanaćem i ubaciti u rernu na 5 minuta da uhvati koricu, pa preliti drugim delom smese. Staviti opet na 5 minuta, pa preliti trećom smesom i peći oko 20ak minuta.
Vojvođanski kare kao predlog za ručak