Osvežavajući voćni sloj od malina savršeno se slaže sa kremastim žutim filom i hrskavom podlogom od keksa.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 180 g margarina
- 5 kašika mleka (sojinog ili kravljeg)
Za žuti fil:
- 500 ml mleka (sojinog ili kravljeg)
- 6 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 100 g margarina
Za fil od malina:
- 350 g malina
- 1 puding od vanile
- 1 kašika gustina
- 140 g šećera
- 200 ml vode
- +100 ml vode za razmućivanje gustina i pudinga
Priprema:

Pravljenje podloge:
Otopite margarin i pomešajte ga sa mlevenim keksom.
Dodajte mleko i sjedinite masu tako da bude kompaktna.
Utisnite smesu u kalup prečnika 24 cm i stavite u frižider da se stegne.
Priprema žutog fila:
U 100 ml mleka razmutite puding od vanile.
Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i zagrejte do ključanja.
Smanjite vatru, sipajte razmućeni puding i kuvajte dok se fil ne zgusne.
Sklonite sa vatre, dodajte margarin i dobro sjedinite.
Vruć fil rasporedite preko podloge i ostavite da se ohladi.

Priprema fila od malina:
U šerpi pomešajte maline, šećer i 200 ml vode, pa kuvajte dok ne proključa.
U 100 ml vode razmutite puding i gustin, pa dodajte u šerpu sa malinama.
Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi nekoliko minuta.
Finalni korak:
Prelijte fil od malina preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.
Ostavite kolač u frižideru najmanje 3-4 sata, a idealno preko noći da se stegne.