Lažni čizkejk sa malinama: Posna kremasta i voćna poslastica

Ovaj kolač je savršena zamena za klasičan čizkejk, a možete ga pripremiti u posnoj ili mrsnoj varijanti

Recepti
12:45h Autor:
Lažni čizkejk sa malinama: Posna kremasta i voćna poslastica
Foto: preentscreen/Youtube

Osvežavajući voćni sloj od malina savršeno se slaže sa kremastim žutim filom i hrskavom podlogom od keksa.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 180 g margarina
  • 5 kašika mleka (sojinog ili kravljeg)

Za žuti fil:

  • 500 ml mleka (sojinog ili kravljeg)
  • 6 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g margarina

Za fil od malina:

  • 350 g malina
  • 1 puding od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 140 g šećera
  • 200 ml vode
  • +100 ml vode za razmućivanje gustina i pudinga

Priprema:

čizkejk od malina
foto: preentscreen/Youtube

Pravljenje podloge:

Otopite margarin i pomešajte ga sa mlevenim keksom.

Dodajte mleko i sjedinite masu tako da bude kompaktna.

Utisnite smesu u kalup prečnika 24 cm i stavite u frižider da se stegne.

Priprema žutog fila:

U 100 ml mleka razmutite puding od vanile.

Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i zagrejte do ključanja.

Smanjite vatru, sipajte razmućeni puding i kuvajte dok se fil ne zgusne.

Sklonite sa vatre, dodajte margarin i dobro sjedinite.

Vruć fil rasporedite preko podloge i ostavite da se ohladi.

čizkejk od malina
foto: preentscreen/Youtube

Priprema fila od malina:

U šerpi pomešajte maline, šećer i 200 ml vode, pa kuvajte dok ne proključa.

U 100 ml vode razmutite puding i gustin, pa dodajte u šerpu sa malinama.

Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi nekoliko minuta.

Finalni korak:

Prelijte fil od malina preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.

Ostavite kolač u frižideru najmanje 3-4 sata, a idealno preko noći da se stegne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs