Evo nekoliko predloga za lagane večerekoje su ukusne, hranljive i ne goje:

1. Piletina sa povrćem na žaru

Sastojci: Pileća fileta, paprika, tikvice, crveni luk, maslinovo ulje, limunov sok, so, biber.

Priprema: Marinirajte piletinu u maslinovom ulju, limunovom soku, soli i biberu. Na roštilju ili u tiganju ispecite piletinu i povrće. Servirajte sa svežom salatom.

shutterstock-316468859.jpg
Foto: Shutterstock

2. Riba pečena u foliji

Sastojci: Fileti ribe (losos ili oslić), limun, peršun, beli luk, maslinovo ulje, povrće po izboru (brokoli, šargarepa).

Priprema: Ribu stavite na komad aluminijumske folije, dodajte limunov sok, seckani beli luk, peršun i povrće. Zatvorite foliju i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.

shutterstock-1928484362.jpg
Foto: Shutterstock

3. Salata sa tunom i avokadom

Sastojci: Konzerva tune, avokado, paradajz, krastavac, crveni luk, maslinovo ulje, sok od limete, so, biber.

Priprema: U velikoj posudi pomešajte tunu, seckani avokado, paradajz, krastavac i crveni luk. Prelijte sa maslinovim uljem i limetinim sokom, posolite i pobiberite po ukusu.

shutterstock-176081642.jpg
Foto: Shutterstock

4. Kinoa sa povrćem

Sastojci: Kinoa, šargarepa, brokoli, paprika, maslinovo ulje, so, biber.

Priprema: Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju. Na tiganju propržite povrće na maslinovom ulju, posolite i pobiberite. Pomešajte sa kuvanom kinoom.

shutterstock-1402877300.jpg
Foto: Shutterstock

5. Omelet sa spanaćem i feta sirom

Sastojci: Jaja, svež spanać, feta sir, so, biber.

Priprema: Umutite jaja, dodajte sitno seckani spanać, feta sir, so i biber. Ispecite na tiganju na srednjoj temperaturi.

profimedia0297219298.jpg
Foto: Profimedia

6. Zucchini rezanci sa paradajz sosom

Sastojci: Tikvice, paradajz, beli luk, maslinovo ulje, origano, so, biber.

Priprema: Tikvice iseckajte na tanke trake ili spiralizujte. Na tiganju propržite beli luk, dodajte paradajz i začine. Dodajte tikvice i kratko kuvajte.

Ovi recepti su laki za pripremu i odlični su izbori za laganu večeru!

Često nam je velika nedoumica šta možemo da jedemo za večeru, a da je lagano i da ne goji