Tajna najsočnijih i najmekših pita krije se u ovom premazu: Koriste ga profesionalni pekari, a recept ne može biti lakši

Tajna naukusnijih pita iz pekare, kriju se u ovom premazu koji se sprema očas posla.

Recepti
Tajna najsočnijih i najmekših pita krije se u ovom premazu: Koriste ga profesionalni pekari, a recept ne može biti lakši
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinjica M

Svaka iskusna domaćica zna koliko premaz može da doprinese bogatstvu ukusa i sočnosti svake pite.

Tajna ukusne i mekane pite, leži upravo u ovom jednostavnom, ali savršenom premazu koji koriste i profesionalni pekari. Bilo da pravite slatku ili slanu pitu, ovaj premaz garantuje savršen rezultat svaki put.

Pita, Burek
foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja ulja
  • So ili šećer (u zavisnosti od vrste pite)

Priprema:

Ukoliko koristite gotove kore, svaku koru premažite ovim premazom pre nego što nanesete željeni nadev. Zatim preostali premaz ravnomerno prelijte preko pite. Potom je važno ostaviti pitu da odstoji oko sat i po pre pečenja, kako bi premaz dobro prodro u kore i stvorio savršen balans sočnosti i hrskavosti.

Pita
foto: Printscreen Youtube

Ovaj premaz jednostavan je za pripremu, a njegova kombinacija sastojaka obezbeđuje da pita bude mekana, dok joj mleko i ulje daju bogatu, punu teksturu. So ili šećer možete dodati u zavisnosti od toga pravite li slanu pitu sa sirom ili mesom, ili slatku pitu sa jabukama ili višnjama.

Isprobajte ovaj premaz sledeći put kada budete pripremali pitu i doživećete razliku. Tajna pekarskog savršenstva sada je dostupna u vašoj kuhinji!

U nastavku saznajte kako da pripremite popeke:

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs