Predlog za ručak: Pastirski đuveč koji je pun vitamina, minerala, proteina - hranljiv obrok za čitavu porodicu

Pastirski đuveč je savršen obrok za četveročlanu porodicu, sve one koji pažljivo biraju samo najbolje za svoje ukućane

Recepti
09:39h
Predlog za ručak: Pastirski đuveč koji je pun vitamina, minerala, proteina - hranljiv obrok za čitavu porodicu
Kako se sprema pastirski đuveč?, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 4 glavice crvenog luka oko
  • 500-600gr crvenih paprika
  • 3 veca paradajza
  • 4 jaja
  • 500-600 gr pilećih prsa
  • 100ml belog vina
  • 200 gr sira domaćeg
  • 2 pavlake
  • 3 kasike brašna
  • svinjska mast so, biber

Priprema: Na malo masti prodinstajte crni luk, dodajte papriku i paradajz pa sve lepo izdinstajte. U dublji sud složite prodinstano povrće, preko dodajte prodinstana pileća prsa, zatim sir i nalijte vino. Preko nalijte preliv od umućene pavlake, jaja, brašna, soli i bibera. Sve zapecite i servirajte sa domaćom projom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs