Mljac

Mađarski langoš: Jede se vruć, a preko njega stavite šta vam sce ište i dobili ste večeru za poželeti

Jako su ukusne pa pripazite da ne preterate s količinom

Recepti
Autor:
Mađarski langoš: Jede se vruć, a preko njega stavite šta vam sce ište i dobili ste večeru za poželeti
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 600 g brašna
  • 1/2 l mleka
  • 1 mala kašičica soli
  • 1 mala kašičica šećera
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 kašike ulja

Nadev:

  • rendani sir,
  • seckana slanina,
  • pavlaka ili mileram
Langoš
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Iseckani kvasac prelijte mlakim mlekom i pospite šećerom.

2. U veliku posudu prosejte brašno, dodajte so, dve kašike ulja i nadošli kvasac, pa zamesite testo i ostavite ga na toplom da se diže oko 30 minuta. Kad naraste, dobro ga umesite i podelite na deset jednakih delova. Razvaljajte ih u malene krugove nalik na palačinke, pa pržite u dubokom i vrućem ulju.

3. Još vruće testo premažite pavlakom ili mileramom. Po želji, možete dodati tanko naseckanu i proprženu slaninu, a langoše možete posuti i samo sitno narendanim trapistom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs