Sastojci za testo:
- 600 g brašna
- 1/2 l mleka
- 1 mala kašičica soli
- 1 mala kašičica šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašike ulja
Nadev:
- rendani sir,
- seckana slanina,
- pavlaka ili mileram

Priprema:
1. Iseckani kvasac prelijte mlakim mlekom i pospite šećerom.
2. U veliku posudu prosejte brašno, dodajte so, dve kašike ulja i nadošli kvasac, pa zamesite testo i ostavite ga na toplom da se diže oko 30 minuta. Kad naraste, dobro ga umesite i podelite na deset jednakih delova. Razvaljajte ih u malene krugove nalik na palačinke, pa pržite u dubokom i vrućem ulju.
3. Još vruće testo premažite pavlakom ili mileramom. Po želji, možete dodati tanko naseckanu i proprženu slaninu, a langoše možete posuti i samo sitno narendanim trapistom.