Punjena pogača bolja od bilo koje pite: Ručak ili večera za poželeti

Ova punjena pogača ne da je bolja od bilo koje pite, nego je ukusnija i od bureka

Recepti
Punjena pogača bolja od bilo koje pite: Ručak ili večera za poželeti
Recept za punjenu pogaču, Foto: Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • 200 ml mleka
  • so, šećer - 1 kašičica
  • 1 suvi kvasac
  • 400 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 150 grama viršli
  • 100 grama suvog vrata
  • Pavlaka
  • Jaje
  • Mleko

Priprema: Umesite testo od brašna, kvasca, mleka, šećera, soli i praška za pecivo. Nakon pola sata razvijte testo i stavite ga u pleh. Filujte sa pavlakom, suvim vratom, viršlama i sve zalite sa umućenim jajetom sa pavlakom i mlekom. Ispecite na 200 stepeni Celzijusa u rerni na oko pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs