Sastojci:
* 600 g mlevenog svinjskog (ili mešanog) mesa * 1 srednji luk * 1 veliki praziluk * 2 veća krompira * 50 g slanine * so, biber, mlevena paprika
Za preliv:
* 1 jaje * 2 dl pavlake za kuvanje * 2 dl kiselog mleka * 100 g parmezana ili gaude * so, biber

Priprema:
1. Propržite slaninu izrezanu na kockice. Na masnoći od slanine ispržite iseckanu glavicu luka. Dodajte mleveno meso, dobro ga prepržite, pa začinite po želji i dodajte mu slaninu.
2. Praziluk isecite na ploške i blanširajte u vreloj vodi, a krompir isecite na ploške.
3. U pleh premazan maslacem složite krompir. Preko stavite meso, a na meso praziluk. Završite s drugim slojem krompira.
4. Preliv: pomešajte jaje, pavlaku za kuvanje i kiselo mleko, pa tome dodajte parmezan ili rendanu gaudu. To prelijte preko musake.
5. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni prvo s folijom (30 minuta) i bez folije još 15 minuta.
Vojvođanski kare kao predlog za ručak