Sastojci:
- 400 g makarona čipkaste
Fil
- 100 g dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 400 g mlevenog mesa
- Začine po vašem ukusu i vrstu i količinu: so, suvi začin, biber, origano, par čena belog luka
Bešamel sos:
- 50 g putera
- 3 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 250 ml neutralne pavlake
- So, biber, beli luk
Priprema:
Skuvati makarone u slanoj vodi. Na ulju propržit slaninu i crni luk, pa dodati mleveno meso. Zaćiniti. Propržiti i skloniti sa šporeta. U drugom tiganju spremiti bešamel sos: Rastopiti puter, dodati brašno i propržiti, pa dodati mleko i mešati da se razbiju grudvice. Dodati neutralnu pavlaku. Začiniti.
U pouljanoj posudi ređati makaronu, bešamel fil od mlevenog mesa, bešamel, makarone, bešamel. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Vojvođanski kare kao predlog za ručak
Donosimo vam recept za najsočniju večeru za celu porodicu.
Budi deo Stil zajednice.