Samo na ovaj način se pravi starinski krompir paprikaš: Ručak na kašiku od kojeg podilazi čista milina

Krompir paprikaš je idealan obrok koji greje dušu i telo

Recepti
Samo na ovaj način se pravi starinski krompir paprikaš: Ručak na kašiku od kojeg podilazi čista milina
Recept za starinski krompir paprikaš, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

Povrće:

  • 1 crveni luk
  • 1-2 šargarepe
  • 1/2 kom celera (po želji)
  • 1 crvena paprika
  • 4 krompira
  • 1 kašika paradajz pirea
  • Voda
  • 2-3 lovorova lista

Meso:

  • 4 kom bataka sa karabatakom
  • 1 kom belog mesa
  • suvi začin
  • 1 kašičica začinske paprike
  • biber
  • Malo ulja

Knedle:

  • 2 jaja
  • 5 dobro napunjenih kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 1 dl mineralne vode (može i obična voda)
    Paprikaš
    foto: Printscreen/youtube/ kuhinja za 10

Priprema: Iseckajte na kockice luk i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, i lovorov list.

Dok se povrće dinsta, operite meso: odvojite batke od karabataka, a belo meso iseckajte na četvrt. Dodajte meso u dinstano povrće i dinstajte oko 10 minuta ili dok meso ne pobeli.

U međuvremenu, očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, zatim dodajte papriku i suvi začin po želji. Dinstajte još 5 minuta.

Dodajte vrelu vodu, toliko da prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.

U međuvremenu, pripremite knedle: umutite jaja, dodajte brašno, griz i postepeno dodajte vodu. Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva.

Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea. Knedle vadite viljuškom ili kašikom, kako vam je zgodnije.

Paprikaš je gotov kada se krompir fino gnječi viljuškom, meso se lako odvaja od kostiju, a knedle nabubre i isplivaju na površinu.

Na kraju, pospite sitno seckanim peršunom, a biber dodajte po želji.

(Bakina kuhinja)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs