Sastojci:
- 1kg piletine
- 5-6 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 500- 600gr očišćenog spanaća
- Ulje, suvi začin, začinska crvena paprika-slatka i ljuta, biber.
- Vodu dodati po potrebi oko 300-400ml.
- Prilog uz kapamu - Kiselo mleko ili pavlaka.
Priprema: Izmešajte sve začine pa u njih lepo uvaljajte komade piletine. Tako mariniranu piletinu stavite u tiganj da se isprži sa svih strana. Zatim izvadite piletinu iz tiganja, pa u toj masnoći prodinstajte luk i šargarepu. Zatim na to povrće posložite sloj seckanog svežeg spanaća, a potom piletine, pa spanaća pa vode. Poklopite i kuvajte neko vreme dok se piletina sasvim ne odvaja od kosti. Poslužite uz kiselo mleko.
Pileća kapama je neobičan, ali izuzetno zdrav ručak koji se lako sprema
Budi deo Stil zajednice.