Kao predlog za savršeni doručak ili bilo koji drugi obrok, donosimo vam najbolji recept naših iskusnih baka koji je oduševio svakog ko ga je probao. A uz to vam otkrivamo i jedan trik - kako da ne upiju puno ulja dok ih pržite.

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mleka
  • 4 jaja
  • 12 kašika belog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 dl ulja
ustipcisakackavaljem.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. Nemojte odjednom u posudi pržiti mnogo uštipaka, kako se ne bi temperatira ulja smanjila.

00:48
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU! Izvor: Kurir televizija

Ne postoji osova koja ne voli uštipke, a zbog neodoljivog mirisa i ukusa retko ko može da pojede samo jedan ili dva