Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije

Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često

Recepti
Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci za ćufte:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 veza mladog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 100 g prezli
  • 1 jaje
  • 1,5 dl belog vina
  • seckanog peršuna

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika

Za preliv:

  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika paradajz sosa
  • 1 dl pavlake za kuvanje
  • 1 dl vode

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije moze dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)

I jos: oko 800gr mladih krompirića manjih

Priprema: Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.

U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.

Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs