Sastojci:
- 500gr pasulja
- 3-5 glavica crnog luka
- 3-5 čena belog luka
- 2 ljute paprike
- 1 paprika babura
- 2-3 šargarepe
- 500gr paradajza (može i iz konzerve u komadima)
- 200gr slaninice
- oko pola šolje ulja za prženje
- so, biber, začinsko bilje i ljuta tucana paprika po želji
- 4-5 dimljenih kobasica
Za suvu zaprsku: malo ulja, kašika brašna, pola kašike začinske paprike
Priprema: Pasulj potopite noć pre kuvanja. Ujutru pustite da provri u jednoj vodi, pa prospite tu vodu i sačuvajte pasulj. Iseckajte luk, šargarepu, papriku i paradajz na sitno. Prodinstajte svo povrće pa dodajte pasulj i slaninicu. Nalijte mrvicu vode i preručite sve u vatrostalnu činiju. Dodajte zapršku pa promešajte. Stavite kobasice i sve poklopite i stavite da se krčka u reni oko 45 minuta.