Recepti za najbolje 3 letnje torte: Osvežavajuće poslastice koje će vas bolje rashladiti od sladoleda u vrelim danima

Nema boljeg osveženja od ove tri lagane letnje torte koje kao da su izašle iz neke kulinarske bajke

Recepti
Recepti za najbolje 3 letnje torte: Osvežavajuće poslastice koje će vas bolje rashladiti od sladoleda u vrelim danima
Foto: Printscreen Youtube

1. Magična torta sa jagodama i keksom koja se ne peče.

Sastojci i priprema:

U 200ml mleka dodati 4 kašike šećera i 3 kesice pudinga od vanile, ostatak mleka ( 1300ml ) skuvati pa kada provri dodati smesu od pudinka, mleka i šećera i ubaciti u to 200g maslaca, a zatim promešati lepo da se sjedini i nema grudvice.

Skloniti sa ringle i dodati 1 šolju kisele pavlake i 600 gr izmrvljenog keksa.

Sipati polovinu ove smese u pleh tj. kalup pa posuti sa 400g seckanih jagoda i preliti sa 100 g istopljene bele čokolade, zatim dodati drugu polovinu smese i ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi, najbolje tokom noći.

Gotovu tortu premazati šlagom i spremna je za degustaciju. Prijatno!

2. Čarobna kinder bueno torta bez pečenja.

Sastojci i priprema:

Potrebno je 500g keksa umočiti u malo mleka pa poređati u pleh, zatim istopiti 100 g čokolade i 20g maslaca pa preliti preko keksa. Nakon toga ponoviti proces i poređati keks natopljen mlekom, pa umutiti 500g slatke pavlake i 100g šećera i u to ubaciti 500g maskarpone sira, sve dobro umutiti i podeliti smesu na dva jednaka dela. u jedno ćemo ubaciti istopljenu belu čokoladu, a u drugu crnu.

Sada preko keksa stavljamo polovinu crne smese, pa ponovo red natopljenog keksa mlekom, zatim polovinu bele smese pa ponovo red natopljenok keksa mlekom. Na kraju pomešamo obe smese preko keksa i stavljamo tortu u frižider da se hladi i stegne 1 sat.

Nakon toga istopiti 200g crne čokolade sa 100 g mleka i prelite preko torte, možete je posuti i sa malo mlevenog pečenog lešnika. Prijatno!

3. Čudesna kokos torta od 5 sastojaka

Umutiti 500g slatke pavlake sa 130g šećera, u to dodati 500g krem sira i 200g kokosovog brašna, dobro sve umutiti pa sipati polovinu u kalup preko podloge od keksa potopljenog u mleku. Zatim istopiti 100g čokolade sa 50g mleka i preliti, pa dodati ostatak fila i ponovo preliti čokoladom. Ostaviti u frižideru cda se stegne i ohladi na 3 sata i poslužiti. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs