Govorili su da nije lepa i da treba da se operiše: Nasmejala im se u lice i dokazala da je šarm ispred izgleda uvek bio

Ubeđivali su je da treba da se operiše i da nije dovoljno da bude svoja i autentična, samo im se nasmejala

Celebrities
Autor:
Govorili su da nije lepa i da treba da se operiše: Nasmejala im se u lice i dokazala da je šarm ispred izgleda uvek bio
Foto: AP

Godinama unazad žene govore o nejednakosti i mizoginiji u Holivudu, a čini nam se da se tek odnedavno glasno priča o tome.

Neke od njih, danas velike zvezde progovorile su o pritiscima koje su trpele na samom početku karijere, jer su im se nametali poremećeni standardi lepote. Ipak, snove im nisu srušili oni koji su ih omalovažavali. Bile su hrabre i zato su danas tu gde jesu.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Kejt Vinslet je često govorila o samopouzdanju i tome kako je odbijala da podlegne pritiscima Holivuda. Javno je pričala i o tome kako su joj zamerali da je previše krupna za Holivud.

„Kada sam imala 14 godina, učiteljica drame mi je rekla da će sve biti dobro ako se zadovoljim ulogama debele devojčice“, rekla je zvezda.

„Svaka mlada žena koju je nastavnik, prijatelj, čak i roditelj ikada sasekao, jednostavno ne treba da sluša ništa od toga jer sam to i ja uradila – nastavila sam i prevazišla sam svoje strahove i prebrodila nesigurnost.“

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Oskarovka Kejt Vinslet proslavila se ulogom Rouz Kalvert u čuvenom filmu "Titanik". Osim po zapaženim glumačkim ulogama, Kejt se ističe i svojim ljubavnim životom koji je bio pun turbulencija.

Glumica je bila tiha patnja mnogih muškaraca, međutim nikad se nije opterećivala svojim izgledom, nije joj je bilo bitno koliko ima kilograma niti je imala želju da se uklapa u standarde.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Veliko samopouzdanje je karakteriše, uprkos činjenici da se kao mala suočavala sa negativnim komentarima svojih vršnjaka. Jednom prilikom je ispričala da je kao mala imala višak kilograma, te su je nazivali "debelom" i "moržem".

Agenti su mi znali reći: "Ti jednostavno nisi ono što tražimo.", čula sam to bezbroj puta", ispričala je ona.

Kejt Vinslet
foto: Vanity Fair / Ferrari / Profimedia

"Nisam htela odustati od svojih snova. Uzvratila sam udarac. Morala sam ignorisati sve te negativne komentare. Verovala sam u sebe, puno sam radila i ulagala mnogo truda", ispričala je.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Ubrzo je dobila ulogu u jednoj reklami, a zatim i u nekim stranim filmovima. U školi je aktivno igrala u brojnim predstavama gde je njen talenat dolazio do izražaja.

"Verovala sam u sebe i dokazala sam im da je šarm uvek bio par koraka ispred lepote, nisam htela da se operišem, mnogi su me savetovali, nasmejala sam im se u lice."

Angažmani koje je kao mala imala učinili su da stekne veliko iskustvo, dok je sa 19 godina uspela da se probije do Holivuda gde je dobila svoju najznačajniju filmsu ulogu u njenom životu. Bila je to uloga u Titaniku.

Na snimanju se ubrzo sprijateljila sa kolegom Leonardom Dikapriem koji je igrao njenog partnera, a njih dvoje bili su jedan od omiljenih glumačkih parova.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Njen ljubavni život bio je turbulentan, a svoju prvu vezu ostvarila je kad je imala 15 godina, a zaljubila se u 12 godina starijeg glumca i scenaristu Stivena Tredrea. On je bio jedan od onih koji su obeležili njen ljubavni život, a čak su jedno vreme živeli zajedno, u Londonu.

Raskinuli su 1995., ali ostali bliski sve do njegove smrti, koja s dogodila dve godine kasnije. Zbog njegove sahrane propustila je i premijeru "Titanika", dok joj je bilo potrebno mnogo vremena da se pomiri sa njegovom smrću.

Glumica je po prvi put uplovila u bračne vode sa Džimom Tripletonom, a venčali su se 1998. godine. Dve godine kasnije dobili su ćerku Miu, a njihov brak doživeo je krah nakon tri godine.

Kejt Vinslet
foto: Profimedia

Dve godine kasnije, 2003. godine udala se za reditelja Sama Mendesa s kojim je dobila sina. Pored porodičnih obaveza koje je imala, Kejt nije zapostavila svoju karijeru, bila je veoma uspešna, a ubrzo je postala i prva osoba ispod 30 godina koja je imala četiri nominacije za Oskara.

Film "Žena kojoj sam čitao" doneo joj je 2008. godine Oskara.

Godinu dana nakon toga, otkrila je njen brak sa Mendesom gotov, dok je 2011. godine upoznala svog trećeg supruga Edvarda Smita. Par se venčao 2012. godine, a kruna njihovog braka je sin kojeg su dobili naredne godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Kejt Vinslet