Damir Mikec je pred Olimpijadu doživeo ljubavni brodolom: "Na venčanju u El Salvadoru su mi tražili da menjam veru"

Na venčanju u El Salvadoru od njega su tražili da promeni veru

Celebrities
19:27h Autor:
Damir Mikec je pred Olimpijadu doživeo ljubavni brodolom: "Na venčanju u El Salvadoru su mi tražili da menjam veru"
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Damir Mikec je u tandemu sa Zoranom Arunović osvojio zlatnu medalju i tako doneo Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za srpskog strelca Damira Mikeca, ovo je druga medalja na Olimpijadi, nakon što je pre tri godine u Tokiju osvojio srebro. Ovo je, međutim, njegova prva zlatna medalja. Ipak, malo ko zna da je Damir pred Olimpijske igre u Parizu prošao kroz težak period u privatnom životu.

Naime, Damir se navodno razveo od svoje dugogodišnje supruge Melise Ivet Perez Karbalo, strelkinje iz El Salvadora.

Na osnovu njihovih objava na društvenim mrežama, može se zaključiti da par više nije zajedno. Izbrisali su više od 100 zajedničkih fotografija sa oba profila, a Melisa je u nedavnom velikom intervjuu propustila da pomene Damira. Ona se nije oglasila ni nakon što je Mikec osvojio zlatnu medalju u Parizu, iako je ranije nakon svakog njegovog uspeha javno iskazivala svoju sreću i radost.

Ljubavna priča Damira Mikeca dostojna je Holivuda

Proslavljeni strelac rođen je 1984. u Splitu, bio je oženjen lepom Melisom, koja je poreklom iz El Salvadora. Njihova ljubavna priča dostojna je Holivuda.

Melisa Mikec
foto: Printscreen Instagram/ melissa_mikec

Supruga Damira Mikeca takođe se bavi streljaštvom i predstavljala je svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Upoznali su se 2005. na jednom takmičenju u Atlanti.

- Posle mesec dana od prvog viđanja u Americi, sreli smo se u Minhenu na Svetskom kupu i tada shvatili da smo jedno za drugo – otkrio je Damir svojevremeno.

Ali, problem su bili kilometri, čak osam i po hiljada, koliko deli Srbiju i El Salvador. Ljubav se u početku odvijala na daljinu, preko mejla, jer je to tada bio najpristupačniji način komunikacije. Nije bilo Skajpa, Vajbera i ostalih sličnih dometa tehnologije, a telefon je bio skup.

- Moram da priznam da sam dva puta mesečno Melisu krišom zvao iz kluba. Nikome nije bilo jasno zašto su toliki računi. Nekoliko puta su se žalili, ali sam ostao neotkriven – otkrio je Mikec uz osmeh u jednom intervjuu za HELLO!

Damir Mikec
foto: Printscreen/RTS

- Dešavalo se da se ne vidimo dve godine. Naša takmičenja su vrlo skupa, pa na neko ne odem ja, na neko ona. Kad se nađemo, provedemo zajedno tih pet-šest dana, ali nije moglo zauvek tako - dodao je Mikec.

Kako je Melisa jednom prilikom otkrila 2009. su odlučili da probaju da vide kako funkcionišu zajedno, pa je Damir došao kod nje.

- Dva meseca je proveo u mojoj porodici. Stvarno se super slagao i sa njima, i sa mamom i bakom. Baka nije znala engleski, ali mu je svaki dan davala drugo voće, karakteristično za El Salvador, i učila ga kako se zove - otkrila je Melisa.

Melisina selidba u Srbiju

Kako je navela tih nedelja shvatili su da im se karakteri odlično slažu i na dan njegovog povratka u domovinu obavili su razgovor i doneli odluku da se ona preseli Srbiju.

- Zaprosio sam je, ali sam morao i da razgovaram sa njenom majkom i četiri sestre u glavnom gradu San Salvadoru, da bih Melisu doveo u Beograd - ispričao je Mikec.

- Najveću bojazan osećala sam zbog jezika, jer mi je rekao da je srpski vrlo težak. Računala sam da ću ga nekako naučiti, a ako i ne uspem, s njim ću pričati na engleskom- rekla je Melisa.

Venčanje u Salvadoru

- Na venčanju u El Salvadoru je bila specifična situacija, jer je ona katolkinja. Ipak, dobili smo dozvolu Srpske pravoslavne crkve, ali samo pod uslovom da ona mene ne nagovara da se preobratim u katoličku veru, a deca da sama biraju šta će biti kada odrastu. Ali venčanje je trebalo da bude i u Salvadoru. Njen san je bio da se uda u jednoj beloj crkvi, zaista prelepoj. Ali tamo nije moglo nikako. Od mene su tražili da promenim veru, na šta, naravno, nisam pristao. Tražili su i da prođem sve te njihove pričeste, maltene je trebalo da učim i studiram to, kao da sam upisao teološki fakultet. Naravno da smo od toga odustali i na predlog jednog njihovog sveštenika, koji nam je rekao da je Bog jedan i da smo se već venčali u crkvi, iznajmili smo za produženi vikend predivnu kuću na moru, sa bazenom, velikim dvorištem i letnjikovcem tik na plaži. I tu je bila ceremonija, uz zalazak sunca. Tu su bili njena porodica i prijatelji, a posle smo išli na medeni mesec na krstarenje Karibima, pošto je to tu. Bio je veoma povoljan aranžman i pamtićemo to ceo život.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Deca, snaga i motivacija

- Namerno nismo ni planirali odmah decu, Milan je na svet stigao tek 2015. Tih godina smo bili jedno uz drugo, putovali zajedno na takmičenja, a ona je tada bila sa srpskom reprezentacijom. Primili su je kao svoju, uvek se računalo na nju, bez obzira na to da li se išlo avionom ili kombijem. Naravno, sve je to plaćao Salvador. Kruna našeg braka je došla sa decom. Ona je napravila preveliku žrtvu, jer je ostavila tamo ceo svoj život, pa sam želeo da zadrži neku svoju tradiciju. Oni imaju dva imena i dva prezimena. Ime koje daju roditelji i kršteno ime, jer tamo crkva ima veoma jak uticaj.

- Ona je završila gimnaziju, a to je kod njih praktično crkvena škola i tu su išle samo devojčice, nema muškaraca. Crkva kod njih zaista igra veliku ulogu. Tako da je moja žena Melisa Ivet. A onda nosi i prezime i očevo i majčino, a kada se uda, onda majčino otpada i uzima muževljevo, ili se ono dodaje, pa imaš tri prezimena. Sina smo nazvali Milan Rikardo, kako se zvao njen otac, a ćerka rođena pre osam meseci je Mia Vanesa. Između njih je razlika tri dana i pet godina, Milan je stigao pre Olimpijade u Riju, a Vanesa pre Igara u Tokiju. Sa njima se menja život iz korena i deca su naše najveće bogatstvo. Kada svaki dan vidimo kako rastu, to nam daje snagu i meni motivaciju.

Stil/Hello/Žena.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs