U klubu punom devojaka spazio je samo oči Mire iz Beograda: Dado Topić odmah je znao da je ona žena njegovog života

Ljubavna priča Dade Topića je poput filmske, a način na koji je upoznao ženu svog života je neverovatan.

Celebrities
U klubu punom devojaka spazio je samo oči Mire iz Beograda: Dado Topić odmah je znao da je ona žena njegovog života
Foto: Printscreen Youtube

Od prvog susreta neumornog rokera Dade Topića i njegove supruge Mirjane u Rovinju prošlo je više od tri decenije. Životni usponi i padovi nikad nisu narušili porodični sklad.

Način na koji se par upozanao bio je filmski, a u tom trenutku nisu ni slutili da će njihova ljubav trajati decenijama.

Naime, koncert održan 1984. godine u Rovinju bio je od velike važnosti. Izvodeći pesmu "Hello, is it me you’re lookin for…", Dado je u masi ljudi primetio oči od kojih mu je zastao dah. Bila je to Mira iz Beograda, a samo dve nedelje kasnije, njihovi pogledi opet su se sreli i došli do zaključka da je to zapravo sudbinski susret.

– Pomislio sam da mi anđeli s neba šalju poruku. Rovinj mi je u to vreme bio najromantičniji grad u Istri. Mira je radila kao "area supervisor" za jednu veliku turističku agenciju sa sedištem u Londonu i Štokholmu. A, ja sam nastupao u "Monviju", tada najekskluzivnijem zabavnom centru u Istri – priseća se slavni roker prvog susreta sa suprugom Mirjanom.

Beograđanka Mira, koja je odrasla u Švedskoj, ništa nije znala o Dadi kao popularnom muzičaru, niti o njegovoj karijeri. Pala je na njegov veličanstven glas, predivne pesme, a potom i na njegov šarm, iskrenost, dodaje – i neverovatan seksepil.

Dado Topić
foto: Kurir / Dragan Kadić

U početku joj je bilo teško da se nosi sa njegovim putovanjima, koncertima, obožavateljkama. Posao ih je svako malo razdvajao. Ali, ističe Mira, verovali su jedno drugome, a ta vera ih vezuje i dan-danas. Davno je bio prvi susret u Rovinju, a u septembru su proslavili 36. godišnjicu braka. Venčali su se u gradu u kom su se i upoznali, u hotelu "Eden". - Dado mi je doneo cvet i rekao Hello, is it me you re looking for… i pružio mi prsten. Bez razmišljanja rekla sam – da. Venčanje je bilo kao bajka iz snova, a ja sam se osećala kao prava princeza - otkriva Mira.

Tajna uspešnog braka

Tokom svih tih zajedničkih godina živeli su u Londonu, Parizu, Beču, Beogradu, Istri… A onda su se vratili njihovoj kući u malom mestu Marina kraj Trogira. I dok se za supruge muzičara smatra da zbog raznih obožavateljki moraju da imati dobre živce, kod Topića, tvrdi Dado, obično je on imao razlog za ljubomoru. Jer Mira je lepotom i te kako privlačila muške poglede. Ali, kako u njihovom svetu postoje samo njih dvoje, na razna udvaranja su gledali bez straha, sa simpatijama. Svesni da se u njihov život niko ne može uvući, jer pripadaju jedno drugome.

Dado Topić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Ako je i bilo ljubomore, Dado ju je dobro skrivao. Poglede drugih muškaraca prihvatao je kao kompliment – kaže Mira.

Brak je, smatraju supružnici Topić, svaki dan izazov. I zagonetka koja se rešava dan po dan. I njihov brak nudi mnoga iskušenja, ali vole ga poistovetiti sa stihovima jedne Dadine pesme, koje je pozajmio iz knjige o Malom Princu "čovek samo srcem dobro vidi, jer suštinu očima sagledati ne može…"

Rea – kruna ljubavi

U njihovoj porodici su pravila jasna. Odnosi su im puni poštovanja, veoma tradicionalni. Kućne poslove, otkrivaju, dele, ali i poštuju pravilo da slušaju šeficu – Miru.

– Dado je vođa čopora. On je alfa vuk i svi moramo da ga slušamo. Katkad je to vrlo teško, jer je kao Devica u horoskopu, često sklon da veruje u ideale. Ne popušta čak ni kad je svestan da možda nije u pravu. Hteli ili ne, ali Rea i ja uspevamo da nametnemo i uskladimo svoj software sa Dadinim tradicionalnim, i katkad retro hardwareom – priča Mira.

Dado Topić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kruna njihovih skladnih odnosa je sin Rea. Naslednika je Mira rodila uz zvuke pesme Krisa Ree „I’m only loving you again“. Po njemu je sin i dobio ime.

– On je dragulj koji je nedostajao, kruna naše ljubavi. Roditeljstvo smatramo predivnom životnom avanturom kojoj smo se oboje predali, hrabro i odlučno. Uspeli smo da stvorimo život ispunjen srećom. Rođenjem Ree ostvarili smo sve naše snove – kaže Mira.

– More i sunce su elementi koji nas određuju kao ljude, verne i odane sreći koju smo zaslužili. Pri tom mislim prvenstveno na našeg sina Reu, koji je najlepši stih naše ljubavne pesme – romantičan je Dado.

– Lako je biti dobar roditelj, kada ste tolerantni i sve činite s ljubavlju i verom da su slobode koje dozvoljavate, prihvaćene i shvaćene, i kao obveza u poštovanju životnih načela, etičnosti i iskrenosti. Nagrada za to je da vam vaše dete nesebično i iskreno uzvraća istim. Rea je zaljubljen, mi svakako ne vidimo spektar boja koje ga okružuju, ali vidimo da je srećan. Zahvalni smo mu što sa nama deli, apsolutno sve – kaže ponosni roditelji.

U budućnosti, kažu Mira i Dado, sa lakoćom mogu da zamisle sebe kao dedu i baku koji, kao oni iz američkih filmova, kvare unuke i skrivaju njegove tajne pred ocem i majkom.

– Ali s obzirom koliko smo nas dvoje otkačeni, verovano će unuci kvariti nas – sa osmehom kažu muzičar i njegova supruga.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Dado Topić