Ona je sestra Bore Čorbe, a nikada ne biste mogli da ih povežete: Reč je o velikoj dami koju cela Srbija obožava

Zbog njenog glasa je obožava javnost širom regiona, a malo ko zna da joj je Bora Čorba brat

Porodica
12:27h
Ona je sestra Bore Čorbe, a nikada ne biste mogli da ih povežete: Reč je o velikoj dami koju cela Srbija obožava
Foto: Kurir Arhiva

Borisav Bora Đorđević, još poznatiji kao Bora Čorba, čuveni je srpski rok muzičar i pesnik, a njegove hitove slušaju i stari i mladi. Mnoge je zabrinuo zbog krhkog zdravstvenog stanja i otkazivanja koncerata, ali sada ističe da užva pored svoje supruge, te da uveliko radi na novim pesmama. Međutim, malo ko zna da su neke poznate i veoma cenjene javne ličnost u srodstvu sa ovim pevačem.

Naime, Bora je bio član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz (sa Đorđem Balaševićem), a onda je osnovao sada već kultni bend "Riblja čorba".

U Beogradu je upisao V beogradsku gimnaziju, potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

Osnovao je 1978. grupu Riblja čorba, koja je postala vrlo popularna tokom sledećih nekoliko meseci. Popularnost grupe se takođe počela manifestovati u Borinom alkoholizmu, što je, zajedno sa provokativnim društveno-orijentisanim pesmama, prouzrokovalo da on postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Bora Đorđević, Bora Čorba
foto: Kurir

Međutim, decenijama uspešno krije svoj privatni život, te brojni detalji ni danas nisu poznati. Ali, čuvena pevačica Bilja Krstić je u jednom intervuju otkrila neverovatnu informaciju.

- Da vam otkrijem jednu tajnu, možda i ne znate. Bora i ja smo rođaci. Mi smo brat i sestra. Prema tome, i po toj liniji navijam, a i po onoj drugarskoj - rekla je Bilja gostujući na jednom Borinom koncertu.

Ona se osvrnula i na to da njihovo prijateljstvo traje još od 1975. dok su bili članovi grupe "Suncokret".

Bora Đorđević i Bilja Krstić su snimili i nekoliko dueta, te je tako Bilja gostovala u uvodnom delu pesme "Mobilni" iz 2004. a pre ove pesme su snimili zanimljiv duet Vojno lice.

1 / 5 Foto: ATAImages

Bilja je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ “Dr Vojislav Vučković”. U Beogradu upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti.

Na domaćoj pop sceni Bilja Krstić je prisutna dugi niz godina. Posle grupa Suncokret i Rani mraz započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orijentacije.

Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike.

Takođe, dugo nije bilo poznato u javnosti da je njegov dalji rođak i Peca Popović, novinar i publicista.

Bora Čorba
foto: Fonet

Čuveni muzičar Bora Đorđević danas uživa pored 28 godina mlađe supruge Dubravke, a u znak velike ljubavi prema njoj, pre nekoliko meseci je uradio specijalnu tetovažu koja je njoj posvećena.

- Kad sam video Dubravku, znao sam da je to to. To je bilo u Mariboru, na katolički Božić. E, onda je ona došla u Beč... Onda sam ja došao u Ljubljanu kod nje, s namerom da ostanem dan, dva, a ostao sam sedam dana. Vrlo brzo mi je bilo jasno da pored nje mogu da živim i da dišem - rekao je Bora Đorđević u emisiji Mire Adanje Polak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs