Kajsije su odličan izbor za međuobrok ako vas muče zatvor, bolne kosti, suva koža ili ste samo na dijeti...
Evo šta sve ova mala voćka može da učini za vaše zdravlje!
Izvor vitamina A Kajsije su prepune ovog vitamina poznatog i kao retinol. Osim što čuva zdravlje očiju, pomaže u održavanju imunog sistema jakim i čuvaju zdravlje kože.
Prepune su vlakana Bilo da ih jedete suve ili sveže, odličan su izvor vlakana. Retinol iz kajsija je topiv i brzo se razgrađuje u organizmu, a važni nutrijenti se lako apsorbuju. Vlakna razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju sistema za varenje.
Odlične za srce Kad je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju holesterola što znači da štiti vaše srce. Kalijum koji sadrži ovo voće održava zdrave nivoe elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića. Dve kajsije dnevno su sasvim dovoljne da biste pomogli svom zdravlju.
Jedna od najzdravijih namirnica sveta: Retko ko je koristi a puna je proteina, gvožđa i kalcijuma!
Riznica antioksidanasa Kajsije su savršen izvor antioksidanasa, a ako ih jedete svakodnevno, rešićete se toksina nakupljenih preko dana.
Čuvaju zdravlje kože Kombinacija vitamina C, A i fitonutrijenata iz kajsija garantuje savršeno zdravu kožu. Jeste li znali da antioksidansi iz ove voćke usporavaju proces starenja? Ako vam zdravstvene koristi nisu dovoljan razlog za uživanje u kajsijama, možda lepota jeste!
Pomažu pri mršavljenju Dijetetska vlakna iz ovog voća poboljšavaju probavni sistem i tako podstiču rad metabolizma. Ako ste na dijeti, kajsije su odličan izbor za međuobrok - ostavlja vas sitim, a nema puno kalorija.
Jača kosti Kalcijum je potreban kako bi se kosti razvile i ostale zdrave, a kajsija ga sadrži u velikim količinama. Dobro je znati da bez dovoljno kalijuma kalcijum ne može pravilno da se apsorbuje u organizmu, a dobra vest je da kajsije i njega sadrže u sjajnoj količini.
Kad se podgreju, ispuštaju sopstveni otrov: S ovih 7 namirnica nema igre!