SAVRŠEN DESERT

Najukusnije čokoladne oblande: Poslastica detinjstva kojoj se svi rado vraćamo! (RECEPT)

Priprema ovih oblandi jeste dug proces, ali vredi svaki utrošeni minut

Recepti
13:23h Autor:
Najukusnije čokoladne oblande: Poslastica detinjstva kojoj se svi rado vraćamo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 600 g šećera
  • 200 g čokolade za kuvanje (tamnija je bolji izbor)
  • 250 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 1 pakovanje oblatndi (5 listova)

Brza baklava od 5 sastojaka: Sočni, slatki greh kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Sipajte mleko u veću posudu, dodajte šećer, stalno mešajući.
  • Kad mleko provri, smanjite na najmanju vatru i kuvajte dva i po sata, uz povremeno mešanje, na svakih pola sata sasvim dovoljno.
  • Tokom ovog dugog procesa mleko će sa šećerom polako početi da menja boju i pretvoriće se u karamel.
  • Nakon otprilike 30 minuta neprekidnog kuvanja, tečnost će postati svetlo krem ​​boje, nakon sledećih pola sata postaće još tamnija, dok će poslednji rezultat biti prava tamne boja karamele. Imajte na umu da se karamela do kraja zgusne tek kada se ohladi.
  • Pazite da polako mešate jer se karamela može dobiti jaku penu kad stavite kašiku u lonac.
  • Nakon dva i po sata kuvanja, u vruću karamelu dodajte naseckanu čokoladu.
  • Promešajte da se rastopi, a zatim dodajte naseckani maslac i promešajte da se i on rastopi.
  • Na laganoj vatri kuvajte još 2-3 minuta uz neprestano mešanje.
  • Stavite oblande u veću posudu.
  • Na prvi list oblande stavite šest do sedam kašika nadeva, ravnomerno rasporedite i pokrijte s drugim listom oblande.
  • Ponovite postupak dok ne potrošite svu kremu i sve oblande.
  • Kad završite sa sva četiri sloja čokoladne karamele stavite nekoliko knjiga na vrh ili nešto drugo dovoljno teško kako bi dobro upile nadev.

Brzi domaći čokoladni rolat: Poslastica koju obožavaju sve generacije! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs