Sastojci za biskvit :
- 4 jaja
- 200 g tamne čokolade (65 odsto kakaa)
- 200 g maslaca
- 130 g šećera
- 130 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za nadev:
- 250 g kokosa
- 3 kašike maskarponea
- kokosovo brašno za posipanje
Priprema:
- Maslac i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi, uz stalno mešanje.
- Jaja umutite sa šećerom dok se šećer ne otopi.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo u jaja pa promešajte.
- Na kraju dodajte i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjednite.
- Biskvit pecite u plehu veličine 35 x 25 cm oko pola sata.
- Pečeni biskvit ostavite 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga izvadite i stavite u posudu.
- Biskvit "zgnječite" rukama da dobijete kuglu koja će podsećati na sirovo testo.
- Ako biskvit ne možete lepo oblikovati, dodajte malo mleka.
- Kuglu biskvita stavite između dva masna papira ili providne folije i razvaljajte na veličinu 35x35 cm.
- Na razvaljani biskvit stavite 250 g kokosa i maskarponea koje ste prethodno pomešala.
- Biskvit urolajte u rolat (pomoću papira ili folije) i stavite u frižider da odstoji najmanje pola sata.
- Kada se dovoljno ohladi, rolat uvaljajte u kokos i iseckajte.