Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašike soli
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 185 g brašna
- 40 g šećera u prahu
Sastojci za kremu:
- 250 g šećera
- 225 g krem sira
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 300 g jagoda
Priprema:
- Zagrejte rernu na 160 Celzijusa.
- U posudi umute jaja, oko dva minuta, pa dodajte šećer i mutite dok se ne sjedine svi sastojci.
- Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile.
- Dodajte brašno pa mešajte drvenom kašikom dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smesu.
- Izlijte testo na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite.
- Pecite 10 do 15 minuta.
- Na kuhinjskoj radnoj površini raširite krpu i pospite je šećerom u prahu.
- Kada kora bude gotova, preokrenite je na krpu i podignite kako biste koru zarolali.
- Stavite je u frižider da odstoji 20 do 30 minuta.
- U posudi pomešajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile.
- Stavite kremu na stranu.
- Izvadite koru na radnu površinu i odmotaj je.
- Smesu od krem sira ravnomerno rasporedite po kori, preko nje poređajte naseckane jagode i onda umotajte koru u rolat.
- Pospite rolat šećerom u prahu.
- Ostavite u frižider i iseckajte pre posluživanja.