Kako bi ste dobili zdravu verziju nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi vaš blender! U slučaju da je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem ovsenih pahuljica, dodajte malo vode, a po želji ga zasladite medom.
Sastojci:
- 700 g banana
- 180 g ovsenih pahuljica
- 250 g kikiriki maslaca
- 180 g čokolade
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
- Premažite duguljastu posudu za hleb uljem i obložite je papirom za pečenje.
- Banane, ovsene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smesu.
- Ubacite većinu čokolade i promešajte.
- Izlijte tijesto u posudu za hleb.
- Po vrhu rasporedite tanke kriške banane i ostatak čokolade.
- Pecite 25 - 30 minuta, sve dok čačkalica kojom probodete sredinu ne izađe čista.