Sastojci:

Za koru: 15 belanaca, 375 g šećera, 375 g mlevenih lešnika (mogu orasi ili bademi)

Za fil: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 375 gr putera, 150 gr bele čokolade

Uputstvo: Žumanca skuvati sa sa šećerom na pari, fino i gusto. To znači da kada varjačom koja je oslonjena na dno posude povučete za njom ostane trag koji se polako zatvara. Skuvana žumanca ostaviti da se hlade.

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pleh 26 x 31 premazati uljem, preko staviti papir za pečenje pa i njega lagano premazati uljem. Praviti 3 kore, svaku od po 5 belanaca, 125 g šećera i 125 g lešnika.

Najukusnija torta od bele čokolade, sa ukusom prepečenog lešnika. Neodoljiva i savršena za rođendane, i kada želite da probate nešto malo drugačije...