Savršena kisela salata

PEGLANI FILETI PAPRIKE SA BELIM LUKOM: Vrhunska zimnica koju ćete obožavati! (RECEPT)

Uživaćete tokom cele jeseni i zime

Recepti
Autor:
PEGLANI FILETI PAPRIKE SA BELIM LUKOM: Vrhunska zimnica koju ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 kg paprike po izboru 150 g soli 150 g šećera 100 ml ulja 400 ml sirćeta ( alkoholno od 9% ) 1,2l vode 4 g konzervansa 2 glavice belog luka 1 veza peršuna

Priprema: Papriku oprati pa iseći na filete. Veće prepoloviti, ili iseći na 4 dela. Staviti filete u neku posudu koja ima poklopac.

Napraviti preliv. So, šećer, ulje, sirće, vodu i konzervans pomešati pa preliti svu papriku. Staviti poklopac i ostaviti 24h da odstoji i paprika omekša.

U toku 24h povremeno posudu prodrmati, možete je i otvoriti, pa obrnuti papriku kako bi sva omekšala.

Ukoliko neka i ne omekša nije strašno, kada poslažete u tegle i zalijete tečnošću koja je preostala potpuno će otpustiti. Taman toliko da omekša, ali da ne bude onako premekana. Što bi rekli – kakava je? Taman.

Tegle sterislisati 10 minuta u rerni na 100 stepeni. Poslagati filete paprike, dobro ih nagurati, da ima što manje vazduha. U toku slaganja fileta posipati seckati belim lukom i peršunovim listom. Kada napunite tegle zalijte ih sokom od preliva i paprike koji je preostao.

Sačekajte malo da paprika upije, pa ako treba dodajte još malo. Zatvorite tegle i ostavite na tamno i suvo mesto do zime. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs