probajte

PUTER TORTA: Nežna, kremasta fantazija za koju će vas svako tražiti recept!

Preukusna, pravi se lako.

Recepti
Autor:
PUTER TORTA: Nežna, kremasta fantazija za koju će vas svako tražiti recept!
Foto: Profimedia

Probajte ovu nežnu, kremastu fantaziju!

Sastojci koji će vam biti potrebni za kore:

  • 21 belance
  • 30 kašika šećera
  • 210 g mlevenog keksa po želji
  • 210 g mlevenih pečenih lešnika
  • kesica praška za pecivo

Puter fil:

  • 125 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike prokuvanog mleka
  • 2 rebra mlečne čokolade

Fil:

  • 21 žumance
  • 300 g šećera
  • 1 l mleka
  • 100 g gustina
  • 4 kašike brašna
  • 375 g maslaca
  • 150 g mrvljenih lešnika
  • 150 g izlomljenog keksa po želji
  • 200 g mlečne čokolade

Priprema:

Umutite 7 belanaca s 10 kašika šećera, dodajte 70 g mlevene plazme, 70 g mlevenih lešnika i 1/3 kesice praška za pecivo, pa sve sjedinite varjačom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Na isti način napravite još 2 kore. Za fil

Umutite žumanca s 200 g šećera, i skuvajte ih na pari. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Posebno stavite 8 dl mleka sa 100 g šećera da provri, a ostatak mleka (2 dl) razmutite s gustinom i brašnom. Kad mleko provri, dodajte razmućene gustin i brašno, i sve zajedno skuvajte. Sklonite s vatre i takođe ostavite da se ohladi. Kad se oba krema ohlade, sjedinite ih, pa im dodajte penasto umućen maslac. Od fila ostavite 1/3 za premazivanje torte odozgo i okolo, a u 2/3 fila stavite izlomljenu plazmu, mrvljen lešnik i čokoladu seckanu na kockice. Tortu filujte na sledeći način: kora, fil, kora, fil, kora, fil bez dodataka koji ste odvojili i ostavili sa strane (tortu tanko namažite i sa strane). Na kraju celu tortu premažite puter filom, koji ćete napraviti tako što ćete dobro umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati mleko i otopljenu čokoladu, i sve lepo sjediniti.

Tortu dekorišite po želji.

Uživajte!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs