Sastojci:
- 490 g brasna
- 22 g kvasca
- 320 ml tople vode
- 1 kašičica ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičicia soli
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte kašiku šećera, brašna i malo tople vode i sve to pomešajte i ostavite na toplon na 10 minuta.
U veću posudu stavite veći deo brašna, dodajte so i smesu koju se prethodno napravili. Dodajte još malo tople vode i postepeno dodajte i ostatak brašna i mešajte. Kada se smesa sjedini, prebacite je na radnu površinu i mesite testo oko 7 minuta.
Staklenu činiju premažite uljem i ubacite dobijeno testo, umotajte u foliju i osatvite da odstoji.
Testo podelite na 10 delova, razvucite oklagijom i ubacite u rernu koja je prethodno zagrejana na 230 stepeni i pecite oko 15 minuta.
Prijatno!