Uz klasično ulje, sirće i so, možete dodati još nekoliko jednostavnih sastojaka iz špajza i frižidera i tako napraviti ukusan preliv za zelenu salatu koji će značajno poboljšati njezin ukus.
Sastojci za preliv:
- 80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 60 ml vinskog sirćeta
- 1 kašika limunovog soka
- 2 češnja belog luka
- 1 kašičica dižon senfa
- 1 kašičica sušenog origana
Priprema:
1. Pritisnite oguljeni i očišćeni beli luk kroz presu, ili ga ručno iseckajte na sitne komade.
2. Ubacite beli luk u teglu (s poklopcem). 3. Belom luku dodajte maslinovo ulje, sveže isceđen limunov sok, dižon senf, vinsko sirće i sušeni origano. 4. Poklopite teglu i dobro promućkajte. 5. Prelijte deo po zelenoj salati. Ostane li vam preliva poklopljenu teglu stavite u frižider i tako čuvajte do pet dana.
Prijatno!