Pečeni krompir iz rerne je jelo koje spada među omiljene u mnogim domovima. Možete ga pripremiti u kombinaciji sa piletinom, crvenim mesom, ribom, izbor je na vama.
Ali, kako postići savršen ukus, hrskavost spolja, a unutra mekane krompiriće?
Kuvar Dan Kluger, autor knjige “Chasing Flavour: Techniques and Recipes to Cook Fearlessly”. otkriva jedan trik kojim upravo to možete postići.
Njegova metoda je drugačija od svih ostalih u jednom sastojki, za koji on kaže da je ključan.
Pita gužvara sa sirom: Sočna unutra, hrskava spolja, razoružaće vas ukusom! (VIDEO)
Naime, on pre pečenja ne guli krompir, ne seče, ne kuva, i ne zagreava ulje. Sad se sigurno pitate šta onda radi?
Umesto toga, koristi mali mladi krompir i sneg od belanaca.
- Najpre, on u potpunosti uvalja krompiriće u umućena belanca.
- Začini po želji i peče oko 20 minuta na 200 Celzijusa.
Trik slavnog kuvara za najkremastiji doručak: Ovako se pravi najbolja kajgana na svetu! (VIDEO)