Sastojci:
- 300 g sitnog neslanog sira ili rikote
- 250 g šećera
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 50 ml. mleka
- 1 kesica praška za pecivo (10 g)
- dve šake suvog grožđa
Priprema:
Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.
Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.
Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.
(Stil.kurir.rs/Brzikolači)