Mišelenov šef, Francuz Nikolas Abelo iz restorana L'Appart u Njujorku inspiraciju vuče iz klasičnih francuskih recepata kojima daje moderan tvist.
Jedno od njegovih omiljenih jela koje može da se posluži za doručak ili za druženje s prijateljima je francuska kesadilja– tortilja za ljubitelje sira. Za pripremu vam ne treba više od 20 minuta.
Sve što vam je potrebno su jaja, mladi luk, puter, mleko ili pavlaka za kuvanje, tortilje i dovoljno sira koji će se lepo rastopiti.
„Tajna ukusa je u jajima. Prvo rastopite puter na tiganju pa dodajte iseckani luk. Pre nego što luk potamni ulijte mešavinu jaja, soli i bibera sa malo pavlake za kuvanje ili mleka pa pecite na jakoj vatri neprestano mešajući“, kaže šef.
Za jaja će vam trebati najviše tri minuta, a zatim ih prebacite u posebnu posudu. U velikom tiganju zagrejte tortilju i okrenite je. Zatim dodajte velikodušnu količinu narendanog sira i jaja pa preklopite tortilju i nastavite da je pečete još jedno minut,dva na slabijoj vatri. Poslužite s omiljenim sosom ili povrćem poput paradajza i paprike.
U tortilju, osim jaja i sira možete dodati i na kockicu pečene piletine ili šunku, kukuruz, pasulj ili ljute papričice.
Prijatno!