Greju iznutra i idealan su izvor vitamina zbog sezonskog povrća koje sadrže. Osim toga, dobra supa zaista može da zasiti i dati dovoljno energije da se nakon jela jednostavno osećate dobro. Ovaj recept za kinesku supu, slatko-kiselu, pravi je kulinarski užitak, a dodatni plus je i to što se pravi za čas. Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 50 g paste od paradajza
- 15 g vinskog sirćeta
- 750 ml vode
- 300 ml soka od ananasa
- 40 ml sosa od soje
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 80 g basmati pirinča
- 2 kašičice kukuruznog skroba
Priprema:
1. Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice. Zatim dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na komadiće.
2. Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i dinstajte na laganoj vatri poklopljeno oko 15-20 minuta. Povremeno mešajte da ne zagori.
3. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da supa ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Zatim sklinite sa šporeta.
4. Poslužite u činijama. Supu možete ukrasiti s malo sosa od soje, začinskim biljem ili pavlakom Prijatno!